12 Şubat 2013 Salı

Gaziantepli Mehmet Usta - Cerrahpaşa

İstanbulda antep usulü lahmacun nerede yenir sorusundan hareketle bir tanıdık tavsiyesi üzerine iş arası geçerken bir uğrayalım dedik mehmet ustaya. Açıkçası antepte yediğim lahmacundan sonra istanbulda bir daha lahmacun zor yerim diyordum, 1-2 denemeden sonra da bu fikrim pekişmişti, ta ki mehmet ustaya gidene kadar. Evet lahmacunları istanbul kalitesinin üzerinde bunu kesinlikle söyleyebilirim, antepte yediklerim kadar iyi değil ama gayet iyi. Boyutu da kocaman ben ki 2 taneyle doydum üzerine de künefeyi yuvarlayınca tam geldi, fazlası zarar...



Mekan bildiğin salaş, metal tabaklar, paşabahçe bardaklarda açık ayranlar falan derken salaşlığın dibine vurmuşlar. çalışanlar gayet iyi gördüğüm kadarıyla hepsi de baya eski.

Ayran açık ayran standartlarına göre güzel. yoğrudu bol, kıvamı tuzu iyi. Künefe ise bence kötü. Horhor da çok daha iyilerini yemek mümkün. Ortaya gelen salatada yetersiz ve malzemesi kalitesiz geldi bana.

Ve herkesin merak ettiği fiyat noktası;
4 kişi gittik 10 lahmacun 4 ayran 1 künefe yedik 54 tl hesap geldi.
orantısal tahminle;
Lahmacun 4 lira, ayran 1,5 tl künefe 8 tl diyebilirim.
Bir dahaki gidişte kebapları da deneyeceğim
Afiyet olsun.

Adres: KOCAMUSTAFAPAŞA CADDESİ NO:142 / 1 CERRAHPAŞA 
(Adli tıp ın tam karşısında)

2 yorum:

  1. Siz o lahmacunu 90'larda Mehmet Usta henüz rahmetli olmadan deneseydiniz. Ah ah. Ucuza lahmacun çıkaracağız diye güzelim Mehmet Usta Lahmacunu maydanozlu ekmeğe döndü.

    YanıtlaSil
  2. ahh mehmet usta bizi bırakıp nerelere gitttiiinn.. vaheeeey ühühühü.. lahmacunlar içinde uyu <3

    YanıtlaSil