25 Ocak 2013 Cuma

İdata ve Vize İşgencesi


Bildiğiniz gibi artık konsolosluklar vize konusunda aracı firmalarla çalışmaya başladılar; en azından büyük bir kısmı. Hal böyle olunca da kraldan çok kralcı firmalarla münakaşalar kaçınılmaz hale geldi. BU firmalardan biri de Idata firması. Biz TC vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkelere vizeleri de bu firma vermekte. Bu ülkeler neler mi? İtalya-Hollanda ve Almanya.
Bu aralar italya vizesine başvuracaklar için de erken gitmelerini öneririm ben 06:50 de kapıdaydım, 2. sıradan ismimi yazdım. isim yazmak da tam çözüm değil saat 8 gibi tek sıra yapıyorlar isim listesine göre, o an orda değilseniz geçmiş olsun. saat 7:30 gibi geldiyseniz geri dönün yarın tekrar deneyin bence. işlem yaklaşık 20 dakika sürüyor tüm belgeler tek tek kontrol ediliyor. 4-5 banko aynı anda çalışıyor. tabi bu söylediklerim istanbul şubesi için geçerli, diğer yerleri bilemiyorum.
Belgelere gelecek olursak Öncelikle;
Sitelerinde yazan belgeleri tamamladınız mı? evet diyorsanız yanılıyorsunuz çünkü asla sitede yazanlar yetmiyor :)
Aşağıda başarılı bir şekilde multi vizeyi kaptığım evraklar mevcut;
SSK lı çalışanlar için;
*pasaport fotokopileri: ilk sayfa-verilerin olduğu sayfa-eski vizeler vs…
*nüfus cüzdan fotokopisi
*vize başvuru formu
*2 adet beyaz fonda çekilmiş foto (sitelerinde 1 adet yazıyor aman dikkat) – biyometrik
*iş yeri tarafından imza sürküsünde ismi olan şahıs tarafından yazılmış konsolosluğa hitaben gidecek kişinin şirket personeli olduğu ve ilgili tarihlerde izinli olduğuna dair yazı.
*imza sürküsü
*ticaret sicil gazetesi
*faliyet belgesi
*Son tarihli vergi levhası
*oda sicil kayıt belgesi
*sgk hizmet dökümü
*sgk işe giriş bildirgesi
*3 aylık bordro
*3 aylık banka hizmet dökümü-banka hesap dökümleri-tapu-ruhsat vs gibi malvarlıklarını gösteren belgeler (banka hizmet dökümü imzalı olacak ve bankanın imza sürküsünü isteyebiliyorlar)
*eşinizle beraber gidiyorsanız evlilik cüzdanının fotokopisi (olmasa da olur ama fazla mal göz çıkarmaz)
*uçak rezervasyonu
*otel rezervasyonu (benimkinin üzerinde isim bilgisi yoktu hostelworld den yer ayırtmıştım, mırın kırın ettiler ama zorla kabul ettiler)
*seyahat sigortası
Şimdiden başarılar ve Allah sabır versin…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder